Mudra sova – pitalice iz prirode

Prolistajte!

cijena 168 kn (poštarina plaćena)
format 17 cm x 24 cm
208 strana
tvrdi uvez
170 ilustracija  u boji starih  majstora iz 18. i 19. stoljeća

ZAŠTO je prva knjiga Mudre sove već uvrštena u priručnik i vježbenicu, a ova druga knjiga i u čitanku? Mogla bi to biti i jedna od PITALICA!

Pišući Mudru sovu Jozo Vrkić se služio mnogim značajnim knjigama i časopisima, a ponajviše s tisuću dokumentarnih prirodoznanstvenih filmova.

 »… Knjiga je zanimljiva i djeci i odraslima. Uz bogatstvo ilustracija, obiluje objašnjenjima neobičnih i čudesnih pojava svih životnih oblika, a mnoge njezine pitalice-pričice nadopunjuju nastavu…« (ocjenitelji)

Kakvo je ptičje Valentinovo? Naši ljudi još negdje vjeruju da 14. veljače ptice pronalaze svoga družbenika. Kažu da će se djevojka, koja taj dan nad glavom ugleda vrapca, udati za siromaha, a koja vidi češljugara da će se udati za bogata čovjeka.

NEKE OD 400 PITALICA

Zašto potok žubori i zašto slap šumi? – Žubor i šum nastaju uglavnom od mjehurićâ. Nastanak im prati slab zvuk, a rasprskavanje stvara puno veću buku!

Zašto se prvi proljetni cvijet  zove kukurijek? * Zašto su naši ljudi, prije sna, mazali nosnice ružinim mirisima? * Kako pije pas gdje ima krokodilâ? * Imaju li kitovi svoj dječji vrtić? * Oponašaju li du- pini ljudski govor? * Koja je životinja bila »kućni ljubimac« prije nekoliko tisuća godina? * Može li kit izroniti iz mora ne podižući ni jednoga valića? * Je li lav lijenčina ili je on lavčina? * Ima li u prirodi ptičjega mlijeka? * Što su »krokodilske suze« i »krokodilski osmijeh«? * Kako su koze »otkrile« kavu? * Zašto duboki korijen ima kapicu? * Kakav je »indijanski kukuruz«? * »Koja je ono trava koju i slijepi pozna?« * Zašto je muhara tako nazvana? * Odakle potječe današnji naziv »božićnica«? * Koja se to ptica šminka? * Zašto ptice u zoru pjevaju u zboru?

 Jesu li dinosauri izumrli jer su se legli istog spola?

Naruči »

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *